En lättnad som är obeskrivlig

Snart klar med utkastet på rapportskrivningen jag skulle aldrig klara av det utan min räddare i nöden Marta! Tack Marta, du har hjälpt mig att klara de svår timmarna framför: Vad har polio gett för effekt i Nigeria? 

ÄNTLIGEN!

ÄNTLIGEN!
ÄNTLIGEN!
ÄNTLIGEN!

rapport

Jag har en hemma dag idag, då jag ska skriva klart min rapport, men jag har knappt börjat. Helt plötsligt blir det otroligt viktigt att rensa ut låtar från itunes och läsa gamla inlägg i andras bloggar eller sitta och kolla ut genom fönstret i hopp om att en riddare ska komma och rädda mig från Afrikas elände. 

.

Jag är lycklig! 

Kiss by the Hotel de Ville, Paris 1950




Fina människor

Från den underbara Marta:

"Fyll på ditt lustbatteri till tusen med sötsaker, mys och film. Kom till verkligheten imorgon med ditt vackra leende så kan du börja om på nytt :) mininystart! Ibland behövs break i vardagen. Love" 

Jag är så glad att jag har er Marta, Anna, Amanda, Tora och Clara

Välkommen till mitt sagovinterland




Det är helt otroligt



Jag tycker att det är sjukt vackert, konståkning är verkligen en sport jag kan fastna framför, älskar att kolla på det

1700-tal

Jag sitter och lyssnar på Vivaldi och kom fram till att jag lever i fel århundrande, jag ska leva på typ 1700-talet i min gamla adelssläkt och ha fina klänningar och gå på baler med vackra killar och åka droska vart man än ska och leka med siden band i parker. Det är det jag vill göra! Hur kul är det att gå runt i jeans och linne typ och de enda som hänger i parker är fulla ungdomar och uteliggare. 




Den oändliga vandringen

Jag var hemma hos Clara igår, vi åt middag och kollade Narnia, Prince Caspian. Efter filmen vet vi inte vad vi ska göra och jag kom den bra ideén "ja vet! vi går hem till mig". Nu är det så att Clara bor vid Gullmarsplan och jag bor i Nacka, inte Sickla Nacka utan vid Boo Gård, det är ungefär 1,5 mil om man kör motorvägen med bil men eftersom vi inte kunde gå motorvägen fick vi gå andra vägar så det blev mycket längre. Vi började gå vid 8 och hade hur kul som helst på vägen, gick och pratade en massa och så, sen på vägen blev vi så tröstiga men ingenting var öppet så vi gick och sög på istappar för att få vatten, haha! Hela den här vandringen gick bra tills vi hade kommit över Skurubron, det var så otroligt jobbigt då, vi ville helst bara lägga oss i en snödriva och somna, vid 12 tiden kom vi hem till mig, då hade vi gått i 4 timmar. Men nu har jag klarat ännu ett av mina mål innan jag fyller 18, känns bra!




Så idag fortsatte vi med vårat friluftsliv och var ute och åkte pulka i snön och sen åt vi korv ute i snön och kylan, riktigt mysigt!


kan inte släppa det..

Glada och förväntasfulla inför Twilight premiären!

Vill se filmen igen, nu! Så otroligt bra!

Twilight



Vet inte vart jag ska börja, såg smygpremiären av Twilight igår kväll med Amanda. Var helt säker på att jag skulle bli besviken eftersom jag har läs boken, men icke! Den var SÅ bra, helt fantastiskt vill se den igen, nu! Var helt lyrisk hela buss resan hem på kvällen, satt och lyssnade på bra musik och log som ett fån. Ett måste för alla! 
När jag kom hem vid halv 1 så fortsatte jag att läsa den fjärde boken i serien till 2 tiden. Får ju hela tiden göra avbrott när jag läser eftersom det kommer in massa skolböcker jag måste läsa också. 
Så jag sov 4 timmar ungefär, har haft en lektion i skolan sen ett prov på hela Afrikas historia, nu ligger jag hemma och ska sätta på en film och sova lite. Är så trött! 

Retorik lektion

Hitta på ett ämne ni kan ha debatt om - min grupp kom på att vi skulle debattera om att kvinnor borde få ett bidrag för att köpa tamponger/bindor men det spårade totalt så det blev menskoppar och en massa skratt, inte skrattat så här mycket på länge. Så otroligt skönt! 

Sen blev det en promenad till slussen med Marta i snöfallet, hur mysigt som helst. 

Minneslapp



Läsa engelska boken (fredag)
Fixa i retorikhäftet
Plugga till historieprovet på fredag (fredag)
svara på alla frågor om expertområdet (torsdag)
Läsa spanska boken (torsdag)
Idrottsuppgiften (?)

Ork = 0
Motivation =0

Måste sätta igång och sluta kolla på One Tree Hill




Söndag

Regnet blev till snö....
Pluggandet blev till att ta hand om en sjuk lillebror...

Söndag


Regn, regn, regn...
Plugg, plugg, plugg...

Filmtips

Såg nyss en helt underbar kärlekskomedi som är ett måste för alla tjejer och killar som är sålda på den här typen av film, The Accidental Husband med Kill Bill skådisen Uma Thurman, Bridget Jone's drömprins Colin Firth och den alltid lika charmerande hunken Jeffery Dean Morgan. 







Tjejmiddag

Otroligt mysig gårdag, middag hos Marta med Marta, Anna och Amanda:

Mat för 30 personer
Matlagning på hög nivå
Idol
Tjejsnack
En massa skratt

(förlåt för att jag skrev fel, Tora istället för Amanda)


MAKTLÖSHET

Jag sitter och pluggar geografi och läser om befolkning, i texten får jag se att 25 000 människor dög varje DYGN av undernäring, varje dygn! Det är så sjukt mycket människor! Jag vill bara sätta mig och gråta, det är så orättvist! Här i Europa och många andra ställen så slänger vi en massa mat varje dag och oroar oss för att bli för feta och många är för feta, så dör ändå 25 000 människor varje dygn för att de inte får någon mat över huvud taget! Det jobbigaste är att jag kan inte göra ett skit åt det just nu, vad skulle jag kunna göra som pluggande ungdom förutom de vanliga att skänka pengar till olika hjälporganisationer? Jag är helt maktlös ... tårarna försöker tränga sig fram men vad hjälper det att jag är ledsen över att folk inte får mat? Jag måste göra något, min dröm om att vara volontär eller biståndsarbetare några år blir starkare och starkare för varje ord jag skriver... 

Löjligtglad

Jag sitter i min säng och ska plugga och är löjligt glad, sitter med världens smile och kan inte sluta le, ÄNTLIGEN ska jag se den efter längtade premiären av Twilight eller om en vecka men nu har jag bokat biljetter! Jag har ju tjatat om böckerna och nu har den äntligen premiär som film också! När jag såg det så ringde jag Amanda direkt och så bokade vi, hur kul som helst! LÄNGTAR TILL PÅ TORSDAG!





"Du vill väll rädda världen?"

Hela dagen har jag stått på Gymnasiemässan och försökt värva nya Globalare som ska rädda världen, gick faktiskt bra tycker jag. Fler och fler hör talas om oss och är nyfikna. 

I går fick vi besök av Lars Ohly som pratade om en massa saker, det var faktiskt otroligt intressant, trodde jag inte att det skulle vara. 

Konst

Var på en underbar utställning på Liljevalchs konsthall igår; Den stora färgskrällen. Det var tre konstäner och jag blev helt kär i en som jag faktiskt har haft en affisch i rummet av utan att veta om det, Isaac Grunewald. Här är en av hans tavlor som jag hade som affisch


Vänner

I morse vaknade jag av att jag fick sms och min mobil vibrerade och insåg att jag skulle vara i skolan då. Men jag skulle missa första lektionen och hade arbetstid nästa så jag slog ihop mig med Marta i Slussen så satt vi på ett fik på Götgatan i 2 och en halv timme och bara snackade skit, helt underbart! 
Senare slog jag och Marta ihop oss med Anna och Tora som vi satt och pratade med hela lunchrasten innan vi fick gå skilda vägar till våra lektioner, som råkade vara den enda jag hade idag. 

Walther von der Vogelwiede

 

Där under linden

bort på ängen

kanske ni finner en säng för två.

Försök och finn den!

I den sängen bröt vi blomster och strå.

Intill skogen i en dal,

Tandaradej!

söng så skönt en näktergal


När jag i hagen

kom på stigen,

var han redan där min vän.

I famn blev jag tagen,

sannerligen,

så att jag känner mig salig än.

Kysste han mig? O heliga fru!

Se, vad min mun är röd ännu!


Av blomster en matta

han brett på ängen

till vilobädd så ljuvelig.

I mjugg måste skratta

åt den sängen

envar som kom på samma stig.

Lätt på rosorna man såg,

Tandaradej!

platsen där mitt huvud låg.

 

Fick någon höra 

vad som hann hända, 

Gud, vad jag skulle skämmas då!

Vad han fick göra

ingen enda 

någonsin får veta utom vi två,

och en liten fågel till, 

Tandaradej!

som jag hoppas tiger still.


 


Elias:




 "Ne, pappa, Maj-Lis kommer alltid att vara med dig vart du än går"

Vila i frid











Lördag

Mysig gårdag, med rosé vin och tjejsnack med Tora sen blev det middag och film. Riktigt skönt att bara vara hemma och mysa med en riktig tjejkompis. Idag har det blivit en massa plugg, skrivit klart talet som jag ska hålla imorgon på retoriken och läst och svarat på instuderingsfrågor om Afrikas historia. Imorgon är det skola igen, en vecka till av Afrikas elände...  

Glädje

I går efter skolan hamnade jag på Fåtöljen på söder med några kompisar vi satt där och pratade och skrattade ett tag sen gick jag och Marta och våldgästade Anna. Där låg vi i hennes säng i mörkret och pratade länge länge, sen åkte jag hem och hann kolla ett avsnitt av Heroes, sen kom Mattis kompis Anders på middag så det blev en sen natt som var otroligt trevlig, med mat, skratt, prat och film på natten. 

Nu sitter jag och väntar på att Tora ska komma hit så kanske det blir lite  rosé och prat och senare filmmys.  

Home sweet home

Amy McDonald i bakgrunden
Mamma sitter och läser
Mattis lägger Elias
Jag sitter i soffan
....jag är hemma! =)

Några bilder från Paris






Utmanad

Jag blev utmanad av tora
Regler:
Sätt in dessa regler & länka gärna den som utmanade dig.
Berätta 8 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
Utmana 8 st i slutet av inlägget igenom att skriva deras namn och länka dom.
Låt dom få veta att dom är utmanade!

1.  jag längtar galet till Twilight premiären
2.  för några dagar sen var jag i Paris
3.  jag älskar att bestämma
4.  jag har två småbröder som heter Elias
5.  jag hatar fisk
6.  jag har alltid hatat matte
7.  jag ligger dessutom efter i matten
8.  jag har så tråkigt just nu så jag gör faktiskt det här ;)


jag skickar utmaningen vidare till:  vera , anna, hanna, joss, maria, antonia, marika och antonia och felicia

Au revoir Paris

En massa trappor, hur många steg som helst, mycket mindre pengar senare sitter jag i skolan igen som om hela lovet var en lång dröm. Paris var helt underbart, hade fint väder i slutet av resan, 18 grader och sol. Vi gick upp i Eifeltornet, var i Notre Dame, kollade in Montmarte, var på Disneyland, åt gott och shoppade men framförallt gick vi så otroligt mycket. Mina fötter och ben är fortfarande ömma. Lyckades också halka ner för en trappa som ledde till blåmärken på armar och rygg, aj! Men jag hade otroligt trevligt!


RSS 2.0