Vattenkrig, mygg och pepparkaksgummor

Helt underbar dag i solen, vattenkrig med lillebror på bryggan efter att Elias var helt dygnsur kom pappa och hällde en hel hink havsvatten över mig! Nästan läst klart boken som ska vara klar till på måndag också SKÖNT! 
     Av gårdagen bjöds myggor, solsken, tipspromenad och kolla hur insjön i Nacka mår. Det vi skulle göra var trist, men hade ju så underbart sällskap! I kväll blir det middag i Rålis med en del av det underbara sälskapet, Vera, Joss några av deras kompisar och kanske några av mina kompisar! Vi ska bara umgås och ha allmänt roligt, som vanligt med dem två! Tills dess ska jag tvätta håret, klä på mig och försöka läsa ut min bok. Men har ju fyra timmar på mig, så det lär jag hinna! Har fått en massa färg av alla mina utedagar nu! Varit ute i tre dagar nu. Vänta bara tills jag kommer hem från Italien, kommer se ut som en pepparkaksgumma! 

Stockholms promenaden

Jag och Deniz i Observatorielunden
Helt underbar bild! 

Utanför Centralbadet

Jag och Klara vid den vackra sjön/fontänen?

Jag och Klara igen



Life is wonderful

Gick upp för 40 min sedan. Ska hoppa upp på mammas cykel om ett tag, någon timme eller så, för att ta mig till Velamsund där vi ska göra någon sjöundersökning, vilket kanske inte är så kul. Men med det härliga vädret och de underbara kompisarna kommer det att bli topp! Nu måste jag äta något och lägga in lite nya låtar i min iPod touch så att jag har härliga låtar att lyssna på när jag cyklar fram på sommar vägarna! 

Sommartider

Sitter ute i solen i bikini, har precis skrivit klart reportaget, hur nöjd som helst med mig själv! Jag har också dragit iväg ett mail till min gamla Svenska/engelska lärare/mentor som jag har tänkt på så länge. Nu måste jag bara sätta mig och fundera på hur min bild av ett hållbart Stockholm sak se ut. Inga idéer alls, jobbigt! Men det kommer nog. Borde egentligen gå ner på bryggan och sätta mig, så mycket bättre inspirationskälla att sitta och kolla ut över havet, men det blåser way too much för att sitta där. Får nöja mig med en liten bit av havet och vår infart. Men det är rätt fint med all prunkande grönska. 

Happiness

Ska hoppa spanskan, jag och Joss behöver vara akut kompisstöd för vår kära vännina. Till henne: "Don't worry about a thing, every little thing is gonna be alright"

Nu blir det capuccino har inte druckit det på år och dar känns det som, abstinens här! Kom på att jag har 13 dagar kvar tills jag åker till Italien varav 7 skoldagar. Lycklig!!!

Ett skratt förlänger livet

Lite roliga särskrivningar med underbara kommentarer från en av pappas böcker, man kanske måste läsa det mer än en gång för att förstå. 

Billiga barn cyklar - de dyra åker bil
En brun hårig flicka stod vid en bar disk - Undrar om denna ludna varelse fick till samtalet med sig själv?
Ett styck mord - och ett par dråp, tack!
Glad packad smörgås - OK, men bara småpackad, inte dyngrak
Jäst svamp - hur hög är alkoholhalten i champinjoner?
Kassa skåp - och dåliga bord
Lång hårig - en basketspelande hippie
Morgon rockar - och kväll jazzar
Nacka naprapaterna - Vi kan väl försöka prata med dem innan vi går så långt som att hugga huvudet av dem? 
Rak apparat - tur, det är jobbigt när den är sned
Skivad kalv lever med potatis - hoppas de är lyckliga tillsammans
Skum tomte - Han snor julklappar, brygger egen glögg och trimmar renarna
Snabb mat - exempelvis struts
Student plakat - jo, det brukar bli så på examen
Svensk general agent för företag i Polen - har höga befäl så dålig lön att de måste extraknäcka?
Vi kan tyvärr inte ta emot 1000 lappar - vad ligger kapaciteten på? 500 samer? 987 samer?
Vilt bord - kedja fast det. 



Måndag morgon





Baby Love


Är de inte helt underbara?

Betyg

Fick tillbaka nationella i Matte, kändes super bra när jag skrev provet men räckte tydligen bara till ett G. Dåligt med tanke på att jag legat på VG nästan hela terminen. Men mitt argumenterande tal gick mycket bättre, blev ett VG-MVG. Hatar i och för sig det betyget eftersom man ligger mitt emellan men i slutet så står det alltid bara VG. Har bara fått VG-MVG och MVG- det här året. Men det är bättre än G i alla fall. Nu måste jag lämna in bilderna och

Shopping

Pengar in på kontot av käre pappsen min, ÄNTLIGEN ska jag ta mig i kragen och shoppa en massa fina sommar kläder. Något som jag verkligen behöver. I morgon blir det gummistövlar och shorts om jag inte hittar någon trevlig flicka att dra med mig för en lite längre runda på stan. Men tvivlar på att någon hinner, jag hinner inte heller egentligen. Har ju en massa plugga den här veckan. Men nu har jag ju bara reportaget kvar, wonderful! Sitter på min favorit plats i huset. Känns nästan som man sitter i vattnet här, måste fota någon gång. Lät inte bli lika fint på bild men man kan ju ge det ett försök! 

Always and forever



"Don't say I never gave you anything"

Sol, plugg och pluggmat

Cyklat fram och tillbaka till Orminge Centrum för att gå till tandläkaren, så jäkla duktig jag är. Tar ungefär 20 mig att cykla dit från mig. Jag har också ben som är lena som en babyrumpa. Underbart! Nyrakade och insmorda med The bodyshops jordgubbs hudlotion. Jäklar vad sugen jag blev på jordgubbskräm med mjölk nu... det är sommrigt! Nu sitter jag ute i solen och ska plugga lite. Måste bara hämta avocado och pistage nötter, den ultimata pluggmaten! Tänkte plugga imorse men jag lyckades sova bort hela morgonen, inte så svårt kanske. Men tar igen det nu. 



Fredagen, en dag full av glädje och skratt

Tre pluggisar

Söta va?

"kolla åt vänster och se rädd ut"

"Se nöjd ut"

Första kvinnan i rymden?

"Se spåkvinnig ut"

"Se sångaraktig ut"

En av bilderna på vår härliga Stockholmspromenad, Observatorielunden. 

På festen, Louise, Calle och jag






I Don't Want to Miss a Thing

Klar med Tematexten, var och hur bor männsikor i Nacka? Nu är det bara Argumenterande tal och repotaget kvar. Känns galet skönt. Sen är det inte mycket kvar i skolan. Bara någon presentation av projektet i helhet. Men det lär ju gå ganska lätt känns det som. Imorgon blir jag hemma, ringde min mentor Ulrik (älskar man inte bara namnet?) och frågade med tanke på att jag bara hade en lektion som är eget arbete. Ska bli skönt, kommer bli tvugnen att skriva det argumenterande talet men det går nog ganska fort om jag bara gör det, som är problemet. Tandläkare 13.30, hatar att gå dit, känns som att de dömmer än så mycket, usch! Men det ska nog gå bra!

Hipp hipp hurra!

Underbar morgon på Skinnaviksberget för att fira Hannas 18 års dag med jordgubbar och champagne. Grattis underbara du! Nu är du äntligen vuxen!




Här har vi henne på min födelsedag!

"I shall never speak to him again"





Gott och blandat

Blev en bra dag tillslut, min lilla mamma som är så fin egentligen. Men som också kan tända till ibland och ryta. Är väll inte så van vid det längre. Inte bråkat på otroligt länge. Blev grillat med sallad till och så jordgubbar till efterrätt. Hittade några bilder från i Fredags tar och lägger in dem senare eller i morgon. I morgon får jag nog också bilderna som jag, Deniz och Klara tog när vi gick vår vandring i staden och fotade till ett projekt i skolan. Vi skulle ta bilder från platser för länge sedan och fota hur det ser ut idag.  Det blev en mysig fredagseftermiddag. 

Morsdag

Känner mig äntligen utvilad efter 11 timmars oavbruten sömn. Hur skönt som helst! Idag är det morsdag. Vi brukar aldrig fira det något speciellt. Men nu ska vi snart på brunch, sen blir det middag lagad av mig och min lilla syster. Kommer nog att bli mysigt. Mår äntligen bra igen! Blev bra igår kväll efter en kebab pizza. Grattis till Ryssland också som vann igår och självklart grattis till alla mammor där ute. 

"Tuff utanpå, men liten och sårbar inuti"

Fullt upp ända sen igår kväll. Satt hemma och pluggad (en fredag!!! Oj, vad duktig jag är!) när min käre vän Johan frågade om jag inte ville med på en fest i Sätra. Jag hade inget planerat så jag följde med, blev otroligt lyckat faktiskt! Träffade en massa snälla människor, speciellt Thomas och Louise som jag umgicks med mycket. Kvällen innehöll dans, MASSA skratt, klättring i berg, Louise blodiga hand, en otroligt rolig resa hem och en mysig promenad i månskenet med Alex. 
     Idag var det dop i Stora Sköndalskyrka för min kusins barn Elin. Hur söt som helst! Med långt rufsigt svart hår. Det var jättekul att träffa släkten, händer inte så ofta. Blir bara på sådana här tillställningar, men man märker vart ifrån man fått vissa delar, t.ex. min otroligt dåliga humor! Mår fortafarande dåligt efter gårdagens drick intag. USCH! Men det kanske är värt det? Nu väntar jag på ett samtal från en kompis som jag kanske ska träffa, annars blir det bara lugn hemma kväll, kanske en tripp till Danderyds sjukhus, Monas dotter ligger där. Men inget planerat här inte! 

Joey, Samantha och Livia

Sitter i aulaläktaren i skolan, trött, hungrig, galet sugen på kaffe. Men man kan väll inte klaga när jag sitter med två så underbara vänner? Vi sitter och försöker komma på vem som är vem i olika serier och jag är tydligen Joey i vänner och Samantha i Sex and the City enligt Vera, jag vet inte riktigt hur jag ska ta det? Positivt eller negativit? Med tanke på att båda är helt galna i sex. Får fråga vad det är hon syftar på. Snart blir det kaffe dags. Hela vår skola är koffeinberoende, det är illa. Inte så konstigt kanske eftersom de säljer kaffe för 5 kr i kaffeterian.


Kvällspromenad

Somnade när jag låg och läste och sov i två timmar. Har varit jättepigg hela kvällen, gick på en fantastisk kvällspromenad med min pappa. Vi gick längst vattnet och det var så vackert, hade inte hunnit bli helt mörkt än och det var ganska varmt ute fortfarande. Så var ute 45 min och gick. Sen såg vi slutet av uttagningen av finalen till Eurovison och Sverige kom med. Våra kära grannar Danmark också. Vi lär väll inte vinna allting, men kul att vi kom till final i år igen i alla fall. 

Köra

Var på restaurangen som pappa och hans kompisar köpt i Gamla Stan och mötte pappa. Vi gick och köpte glass och gick runt där och pratade i solskenet. Sen åkte vi och handlade mat så övningskörde jag därifrån. Jag har blivit så grymt bra på att köra nu, ni skulle bara veta! Är en naturbegåvning när det gäller att köra bil, helt fantastiskt! Nu ska jag nog lägga mig och läsa lite i min underbart braiga bok! Borde väll plugga, men orkar inte just nu.

Nostalgi, sommar 2007

Jag och mina systrar Simone och Lisa på Astrid Lindgrens land.

Jag, Elias och Elias. "Lillebror" och lillebror

Martin, Jocke jag på Trädgården i Göteborg

Jag och Jocke i VIP baren på Pier Pressure

Dennis, Kalle, jag och Kalles lillebror på Hard Rock i Köpenhamn

Jag och ko i Köpenhamn

Syster och jag i Köpenhamn

Italien, saknar henne! Men snart kommer jag igen

Roberta och jag i Italien

På Roskilde när Muse spelade

Jag i Frankrike

Proom 2007


Det här är jag innan balen i nian. Lite Amy Lee kanske?

Jag och Olof vid fördrinken

Äntligen!

Äntligen är jag klar med alla nationella. Gjorde precis det sista provet i Spanska. Slutar egentligen om en timme så nu har jag två timmars lunch. Nästa tisdag har vi inte spanska heller. Får komp. ledigt. Hur skönt som helst! Nationella fick jag precis över G gränsen och det här provet var otroligt lätt. Härligt värre! Nu känner jag mig så lättad. Nu har jag bara ett repotage om två veckor. Tema text till nästa vecka, argummenterandetal till nästa vecka och fota några bilder till nästa vecka. Foto gör jag imorgon med Klara och Deniz. Nu kan jag äntligen se ett slut. Mitt garnnystan är upp nästan helt utrett.

1902

Odengatan år 1902


Inga klädproblem då skulle jag tro

That's me right now





Guld värt




I Love It

Jag såg precis det sista avsnittet av Gossip Girl på första säsongen! Jag kommer aldrig att kunna vänta till i höst på att få se nästa avsnitt! 



Ska jag vänta flera månader innan jag får se detta underbara gäng igen? 

Kul kul kul!

Dagen har innehållet en massa roligheter! De två första lektionerna skulle vi skriva en grupp analys, min grupp blev färdig under i början av första lektionen. Så duktiga vi är så! Lunchen innehöll nästan bara skratt, knappt någon mat. Det var inprincip oätligt. Men jag, Joss och Vera hade otroligt kul i alla fall! Det är väll det viktigaste? Efter lunch var det svenska, förbereda det argumenterande talet till nästa vecka. Sen var det den roligaste lektionen! idrott, jag gillar inte idrott i vanliga fall men idag simmade vi! Så himla kul! Vera gick hem men Joss och jag skrattade oss igenom 200 m simning, rädda en docka från att drunkna och bogsera Josefin. Och vi kom på den bästa idéen på länge, börja simma en gång i veckan. Med Vera också såklart! Fantastiskt bra idé tycker jag. Vi hittade också ett span, en otroligt sexig kille som först simmade en massa, sen gick upp och stretchade. Oj oj oj!!! Nu blir det ett avsnitt Gossip Girl sen middag. 



Här bjuder jag på en bild på Josefin. Mitt underbara lilla charmtroll! 

You just got to love it



image105



I just love it


image104


Arbetsintervju 2015

Sitter och försöker komponera ihop en text om Östermalm Då och nu. Vad är det för skit? När kommer jag någonsin behöva kunna hur Östermalm har sett ut?

Arbetsintervju 2015 för en PR-byrå:
Intervjuaren: Men vet du mycket om Östermalm historia?
Jag: Nej, tyvärr, jobbade med det första året på Gymnasiet. Men kommer inte ihåg mycket. Vet att det hette Ladugårdslandet
Intervjuaren: Men då kan jag tyvärr inte ge dig något arbete på den här PR-byrån.

Hur många tror att det kommer att behövas i mitt yrke om jag inte ska bli historielärare. Men då är det bara att läsa på det en gång till.

Vera Monika Henriette Mörner

Jag frågade min käre vän Vera Monika Henriette Mörner vad jag skulle blogga om och hennes svar löd: Mig!
Så här kommer ett inlägg om Vera Monika Henriette Mörner. Hon är född i Viksjö men har bott på söder sen hon var 4 månader gammal. Hon sitter just nu till höger om mig och har tydligen en bollfetisch (nu kom det än en gång).



Vera Monika Henriette Mörner
Jag är en sprallig 17 årig tjej. Finns att träffa
på Peace and Love i sommar. Jag är brunett men min riktiga hårfärg är blond,
det märks. Jag söker laidback söderkillar som inte tar
saker på för stort allvar, men gärna mig.
Jag gillar korta promenader i bergen i regnet,
jag gillar inte mysiga hemmakvällar, men vill gärna tälta
på det där berget vi går på och ha en mysig utekväll, jag
kräver en vals under denna mysiga utekväll på berget i regnet.
Så hör av dig nu, du som gillar samma saker som jag gör.
Veras blogg: morningsound.blogg.se


Mälarhöjden vs. Enskede

Var och kollade på fyra hus igår men vi gick bara på två visningar. Ett hus låg i Mälarhöjden och det andra i Enskede. Båda var jättefina men det i Mälarhöjden har sjöutsikt, så det röstar jag för! Inuti såg det förjävligt ut ett gamalt par som har bott där nästan hela sina liv, ni kan väll tänka er hur det ser ut? Men det är ju bara att måla över de hemska tapeterna och dra bort de fula heltäckningsmattorna och lägga nytt golv. Man måste också bygga ut några badrum, måste få större. Men det fanns utrymme så det räckte gott och väl. Men vi får se, tror faktiskt inte att det blir av. Men det var mysigt ställe.
     Huset i Enskede var också fint, men man hörde motorvägen så otroligt mycket. Så det var ett stort minus. Tomten var inprincip obefintlig, hur tråkgit som helst. Men det fanns tillräckligt med utrymme och det var fint inuti men behövde inte fixa lika mycket som i det andra huset. Ett till minus var att det är två familjs hus, så vi bor bara i halva huset och en annan familj i andra halvan. Men det var inte att en familj bodde över och en under utan de hade bara delat huset i mitten. Det kommer antagligen fler visningar så vi får se när flytten blir av. Jag har ingen brådska.

Husvisningar

Snart bär det av för husvisningar med pappa och Mona. Börjar kännas som en söndagstradition. Måste skynda mig nu. Det ska ju sminkas och kläs på och packa grejer till mamma. 

Klänningarna

image100
Här har vi då den första klänningen, 16-1700-tal med ett par fina skor till. Den blir det nog på festen
image101
Sen har vi den här underbara. Lite Marie Antoinette över det hela. Måste köpa någon underkjol som passar till den bara. Så att den bli utsvängd och delad, som den ska vara. 
image102
Sen köpte min käre mor den här underbara kappan. Isdrottningen i Narnia, eller den som Belle har i Skönheten och Odjuret? har inte riktigt bestämt mig än. Men den blir det över klänningen om det blir kallt på kvällen på festen.

Så nu vet ni som är/ska bli bjudna var ribban är lagd. Det lär bli i Augusti om jag inte har två stycken, en tidigare. Lycka till! 

Dramaten

Igår vart det Hairspray och mys med lillebror min. Jättemysigt!
     Idag åkte jag och min mamma till Dramaten. Köpte två stycken underbara klänningar och ett par skor. Nu har jag också bestämt tema på min fest (vilket datum har jag ingen aning om) det blir kunligt. Kommer bli hur kul som helst. Lägger upp bilder på dem snart, måste bara ta kort på den andra. 
     Idag kommer min storasyster hit. Hon har precis varit i Tunisien och hon kommer vara hur brun som helst! Inte träffat henne på hur länge som helst, så det kommer att bli jättekul. Mona kommer också så det blir fullt hus här. 

Dramaten + telefonsamtal

Imorgon säljer Dramaten ut kostymer! Gissa vem som kommer att vara där? Timingen är ju perfekt, jag som funderar på att ha maskerad i sommar. Sen finns det klart en massa kläder som man kan ha till vardags också. Måste bara fixa fram lite pengar... annars går jag nog inte. Kommer ju klia i fingrarna på mig! Har ring en massa sjuka människor till mig. Senaste samtalet var: Mannen: Hejsan! Nu ska du få höra något konstigt. Jag: jaha... Mannen: Det är så att jag har ett gammalt visitkort från en tjej som heter Ann-Katrine som har bott på Sjöbrinken 17. Vet du något om det?
Ann-Katrine är en av pappas ex som har bott i det här huset långt innan han träffade min mamma. Han hade känt henne innan hon kände min pappa och han hade bott neråt landet ett långt tag och ville träffa henne igen. Hur söt som helst! Älskar sådana människor, som verkligen tar sig tid att hitta någon person som de inte har träffat på en 25 år. 

Operation Dagsverke, bild

De har lagt upp en bild än så länge. Men det ska komma fler! 

image99

Vera kom tyvärr inte med på bilden... och jag ser gravid ut. Men men... 

A Little Less Conversation

Oj oj oj! Har sprungit runt och dansat och spelat fotboll med min lillebror hur länge som helst. Heeelt slut. Vi har dansat till Grease, Disney, shrek låtar, name it! När vi spelade fotboll tyckte vi att A Little Less Conversation med Elvis Presely passade riktigt bra, ni kommer väll ihåg Nike reklamen? Oj, vad jag har skrattat, Elias också, såklart. Marika visade mig Stumble idag. Det är ju sjukt roligt, det finns så mycket sjuka hemsidor på internet så det inte är sant. Prova.

Garnnystan

Vårt projekt, en Hållbar stad, jag förstår ingenting. Jag var borta första lektionen, sen var det kört! Det känns som ett trasligt garnnystan som jag inte kan hitta en början på och inget slut. Men min käre Marika har hjälpt mig att hitta en början på nystanet. Känns lite bättre, lite ljusare.

Dåtid, nutid, framtid

För fem år sedan:
Skulle jag sluta 5an och mina bästa kompisar var Natalie och Stephanie. Mina dröm var att ta studenten och hade redan bestämt mig vilket högstadie jag skulle välja, Myrsjö Skolan.

För tre år sedan:
Firade jag 5 månader med min första pojkvän, trodde att det skulle hålla för alltid. Jag var inprinsip hela tiden med honom men jag blev också otroligt nära kompis med Jennifer i min klass och var en del med henne och Micke. Hade otroligt kul under den perioden av mitt liv. Skrattade nästan hela tiden men började också komma mer och mer in i en fjortisperiod.

För ett år sedan:
Hadejag svart och rött hår, piercing i läppen, döskallar på nästan alla mina kläder och skulle precis på klassresa till Sardinien. Som visade sig vara den bästa resan i hela mitt liv. Började också komma ur min rock period under den resan. Lärde känna en massa underbara kompisar som jag fortfarande har kontakt med och ska åka till om en månad.

För tre månader sen:
Höll jag på att planera min alla-hjärtans-dag-fest. Som visade sig bli riktigt rolig för alla andra, utom för mig. Jag sprang mest runt och "vaktade" så att inget skulle gå sönder. Det var också vinter och kallt, typ som nu, fast det kallas vår nu.

Igår:
Samlade vi pengar till Operation Dagsverke för ett utbildningsprojekt i Bolivia. Jag, Joss och Vera sprang runt hela staden och skramlade med vår bössa. Det slutade med en fika på Wayne's och ett besök på Urban Outfiters

Imorgon:
Blir det middag och bastu med mina favorit tjejer(och vänner) hos mig. Mys mys mys!

Om ett år:
Ska jag gå ut tvåan, solen skiner, det är fredag och vi ska på en uteservering och dricka goda drinkar. Jag kommer också ha flyttat med både mamma och pappa. Mamma till Hammarby Sjöstad och pappa antingen Mälarhöjden eller fortfarande i Nacka men närmre stan. Jag kommer att ha tre nya "systrar" som bor hos pappa. Vi kommer att vara tugna att gå upp för fyra trappor istället för två i skolan.

Operation Dagsverke, resultat.

Otroligt rolig dag måste jag säga! Sprungit runt med bössan över hela stan nästan. Men vi hittade det bästa stället, lunchtid utanför Kungshallarna. Fick in en massa pengar. Ett tag blev vi fotograferade av två killar som kom från Cooperation utan gränser och den andra från Operation Dagsverke, så vi kanske kommer in på internet på de två sidorna. Hur kul som helst, vi tre tjejer står där med vår bössa medan två killar står och fotograferar oss hela tiden. Alla som gick förbi undrade vad vi var för ena, kul kul! Man träffade så mycket härliga människor också, när man verkligen tog sig tid att titta på folk och prata med dem (tiggde pengar?). En massa trevliga killar som började prata med oss tre söta tjejer. Joss och Vera, nästa år också? 

Operation Dagsverke

Försovit mig, igen! Ska möta Joss och Vera vid T-centralen för att gå runt i staden och få ihop pengar till operation dagsverket. Får se hur det går, hoppas att det går bra. Måste springa och sminka mig nu och springa till bussen. 

Lara Croft?

Kan ni se någon likhet? 

  


Nooo!

Sitter på spanska nu och fick precis reda på att jag ska ha två nationella i spanska också! SUCK* en läs förståelse och en skriv del. Blev lite deprimerad nu, tror att Maria som sitter bredvid mig också blev det + alla andra i rummet.
Om provet:
Maria: "Jag dör!"
Lia: "Skjut mig"
Livia "BLÄ"

Nu ska vi göra en massa övningsuppgifter också...

Nationella

Precis gjort klart andra delen av nationella prov del 2 Matematik A oh vad skönt det känns! Kommer knappt ha någon matte nu resten av terminen och alla nationella prov är över! Vilken lättnad jag känner oj oj oj! Men de flesta som kommer ut ur klassrummen nu ser otroligt uppgivna ut. Så gissar att det inte gick så bra för alla. Men för mig själv tyckte jag att det gick jättebra. Kändes bra i alla fall.


Pics från Livia-Lia kväll

Hittade en massa fina bilder på mig och Lia från våra äventyr i lördags, lägger upp några stycken av dem. 

image78
Cider och vin i solnedgången
image80
Skål
image82

image83

image84

    
Top Model nästa! ;)


Sommarbilder

Underbara sommarbilder från Boo badet. Stället ligger ungefär fem minuter från mitt hus med cykel. 

image66

image67


Ny design

Har lekt lite med designen här på lunchrasten. Första gången! Men den kan ju förbättras, helt klart! Kör på det här en stund så länge tills jag fixar något bättre. Kanske går förbi min käre datanörds vän och frågar om han kan fixa lite snyggt sådär ;) (vet inte om den nya designen syns för alla än, men den syns väll snart, förhoppningsvis)


Sommarnatt

Jag hade en otroligt kul kväll hos Lia igår! Vi satte oss ute på hennes soldäck med cider och vin och min sommarblandning strömmade ut ur högtalarna. Vi dansade runt till typiskt svenska sommarlåtar och hade det bara allmänt mysigt. Efter ett tag bestämde vi oss för att ta en promenad runt området, båda tyckte att det var varmt så vi gick i klänningar båda två. På en gång väg kommer en moppe rakt mot oss och tvärnitar och en kille/gubbe? tog av sig hjälmen och började sluddra på. Han började berätta om sitt ex som precis hade dumpat honom och om sin 19-åriga dotter. Det slutade med att vi satt på gångvägen och drack öl med honom. Men han började bli lite creepy när han snackade om hur sexigt det var med tjejer som körde moppe och frågade om inte vi ville köra hans moppe. Så vi drog ihop en historia om att vi egentligen satt barnvakt åt Lias lillebror som låg och sov och vi bara skulle ta en snabbpromenad och att vi var tvungna att gå tillbaka om han skulle vakna. Egentligen är hennes lillebror 14 och vi satt inte barnvakt. 
     Vi kom hem och satte oss på solstolarna igen och fortsatte dricka vin, hennes lillebror var med nu också. Han tyckte att det var väldigt kallt men jag och Lia hade  fått i oss ganska mycket så vi kände inte av det. Men vi satt där och pratade och hade otroligt mysigt! 

Kulturer

Igår när jag satt på pendeln på väg till Lia i Viksjö så satte det sig en spanjor, en finsk och en iransk i samma fyrstols grej som mig. Finskan och spanjoren kände varandra, de gick i samma frikyrka. Men genast började den iranska tjejen och börja prata med dom om frikyrkan. Jag tyckte att det var så härligt att se alla dessa olika människor på samma plats sitta och prata. Sen ville dock de två som gick i frikyrkan att jag skulle gå med i deras kyrksekt. Fick en inbjudan till en fest de har idag. Men jag tackade artigt nej, lite rädd för frikyrkor. 

Eldens hemlighet

Ikväll vart det grillning och sitta framför elden hos grannarna. Jag har inte eldat på länge och glömt hur trollbunden man blir av lågorna. Man kan sitta i flera timmar utan att säga särskilt mycket framför elden, det är så vackert. Eller vackert är fel ord, måste skriva dit ett trollbunden igen. 

Foto

Äntligen hittat sladden, så här kommer bilder från igår. 
image54
Jag och Josefin. Otroligt vackra poser. Nu i efterhand, visst matchar vi lite med våra vita linnen?
image55
En otroligt fin bild. Marika, Vera, Joss och jag. Det ser ut som om jag har världens största kropp och ett pyttelitet huvud.

Här har vi vår nybyggda (inte helt klar) skolgård och två bilder på vårt körsbärs träd vi har på tomten hos mamma. 

Globala Gymnasiet

Vi skulle intervjua varandra och berätta för en ny lärare som vi ska ha ett par veckor. Så kom vi till Felicia som skulle berätta om Vera och hon börjar med: "Det här är Vera. Hon älskar allt som har med bollar att göra. Hon har någon sorts boll fetisch" Oj, vad alla garvade!

Gäsp!

Har försovit mig igen. Men vad ska man göra åt saken? Jag är så trött, känns som om jag går i sömnen eller ngt, sjukt! Bestämde att jag åker med pappa, lär missa halva första lektionen, men en genomgång kan man läsa sig till efteråt. Jag orkar verkligen inte gå till bussen, byta i Orminge, trängas med en massa människor sen byta till tunnelbanan. Nope! Det får jag göra i eftermiddag istället. Jag kan inte hitta sladden så att jag kan föra över bilderna till datorn, men jag letar för fullt. Har en liten föraning om att min mammas fästman har tagit den. Hmm... får fråga ikväll. Nu sitter jag och lyssnar på min sommarblandning på itunes, just nu: Under The Sea från The Little Mermeid. Älskar den låten, blir så glad! Sen så gillar jag ju de flesta Disney låtarna, men men. 
     Igår bokade vi hotel i Alghero också, fanns nästan inga kvar men hittade ett där vi tog en lägenhet. Skönare att kunna äta frukost när man vill och kunna sova ut någon dag om man behöver det. Efter vi bokat så läste pappa lite mer om det och det stod att hotellet var gay vänligt, Älskar det! Inte för att jag är gay men har mycket gay kompisar. 
     Jag frågade också pappa om jag kunde ha fest hos honom i sommar när han inte var hemma och han sa: Ja, men visst. Det skulle vara kul. Men det bästa för mig är att jag inte behöver få upp tältet eftersom jobbaren håller på att bygga en sjöbod som kommer att bli jättefin. En vägg som är helt glasad mot vattnet. Där kan man vara om det blir regn eller något, annars är man väll mest ute skulle jag gissa på. Ne, nu måste jag klä på mig och äta frukost. Samtidigt som jag skrivit det här inlägget har jag blivit mycket piggare, skönt! 

Härligt!

Vilken härlig dag det har varit, solen, kompisarna, allt. Dagen har gått helt galet fort tycker jag. Inte hängt med riktigt! Nu ska jag gå och överaska min käre mor med middag innan hon kommer hem. Får ta och steka kyckling filéerna med någon spännande krydda som blev över från gårdagens matlagning. Senare kommer vackra bilder från dagen. 

All You Need is Love

Jag vill ha kärlek! Jag behöver kärlek! Har blivit påmind om att jag är ensam och inte har någon pojkvän hela dagen. När jag kliver innanför dörrarna i skolan ser jag det söta paret i min parallellklass stå och gosa med varandra. På bussen hem när jag läser min bok, som råkar vara en kärlekshistoria, och just idag läste jag om en så underbar kärleksscen mellan dem. När jag lägger ner boken i väskan och går av bussen i Orminge Centrum för att byta till buss 418 så sitter det ett så gulligt par, ett av de gulligaste jag sett någonsin. De satt och kollade in varandras ögon och pussade på varandra, jag vill också ha det! Nu sitter jag och kollar på Frusna män söker kärlek, dom är ju helt otroligt söta de där norrländska pojkarna, Per-Arne är helt underbar! Ne, måste ut i den vida världen och hitta min drömprins! 

image53
Men som sagt, man ska ju kyssa en jäkla massa grodor för att hitta sin drömprins! 

Sunshine

Har ni någon som gör er lyckliga varje gång ni ser den personen? Det har jag! Viktor som gick i min förr förra klass, 1-6, i Boo Gård Skola. Han bor i Gustavsvik, där jag också bor, så vi brukar ibland ta samma buss och varje gång jag ser honom så lyser hela mitt ansikte upp i ett stort leende. Det är så lätt att vara sig själv när man är med honom och han är så mysig att prata med. Men vi ses aldrig om vi inte åker samma buss. Jag träffade honom igår när jag kände att hela min dag var så grå och så fort jag såg honom kändes det som om solen lyste upp hela min dag.

Summerbreeze

Oj, vad taggad jag är på alla roligheter som ska hända i sommar! Det blir ju Italien nu i Juni, 9 el. 10 juni, kommer inte ihåg. Då blir det Alghero, en stad på Sardinien. Ska hälsa på mina älskade italienska vänner med familjen. Sen blir jag hemma någon vecka innan jag åker till Peace and Love, bokade precis tåg biljetten dit. Oj, vad kul det kommer att bli tjejer! Tälta, inte duscha, inte sminka sig, bra musik, cider, knappt någon mat, härliga människor, underbara vänner kan man önska sig något mer? 
     Sen ska mamma och Mattis till Gotland men jag vet inte om jag vill följa med. Vet inte om det blir så kul på Tofta, party ställe, en vecka med familjen. Men vi får se. Sen ska jag också med Lia och hennes familj till Grekland, blir antagligen någon vecka i juli antagligen. Kommer bli sjukt kul! Lia och jag sitta på stranden och dricka drinkar hela dagen, sen blir det nattklubbar! Kommer att bli galet! Efter det har jag inget mer planerat, funderar på att dra med någon trevlig flicka till Köpenhamn och hälsa på Christian, skulle vara grymt kul! Funderar också på att ha fest hos min käre far, men den här gången utomhus, så att inga glasrutor går sönder. Så då blir det att dra upp partytältet, bra musik och trevliga människor. Tänkte kanske att det skulle vara Disney-tema, förstår nu vad kul för de som åker båt utanför huset och ser en massa Disney figurer ramla omkring på gräsmattan? Haha! Men vi får se hur det blir med temat, tror inte att alla skulle uppskatta det lika mycket som jag skulle göra som den Disney-nörd jag faktiskt är! 

image51



Rush!

Blev inte en sådan bra skoldag som jag hade hoppats på, men man överlever! Vaknade av mig själv och trodde att jag kunde ligga kvar eftersom klockan inte hade ringt, men så kollar jag vad klockan är och det står 09.20 med svarta siffror på mobilskärmen. Jag får panik, med tanke på att jag början 90.00 vid zinkensdamm. Så jag springer upp och tar en snabb dusch och slänger i mig lite frukost, kläder och smink. Min buss går 10.11 och är framme 10.52 lagom till min underbara spanska lektion med Eric. Nu sitter jag på textkommunikation där vi ska läsa en massa repotage, lagom kul! Men en ny dag imorgon, hoppas den blir bättre!


Twilight

När jag fortfarande kommer ihåg måste jag ge er ett boktips, de tre böckerna skrivna av författaren Stephenie Meyer. Twilight (Om jag kunde drömma), New Moon (När jag hör din röst) och Eclipse. Den senaste har bara kommit på engelska än men i höst kommer också den på svenska. De ska komma en till bok i serien vad jag vet för tillfället. 
     De är en kärlekshistoria mellan en vanlig amerikansk tjej, Bella, och en vampyr, Edward,  det låter hur töntigt som helst att det ska vara vampyrer med men det är det absolut inte, och deras egentligen omöjliga kärlek som de övervinner. Den första boken är hur bra som helst, jag kunde inte lägga ifrån mig den. Den sjunker otroligt mycket i mina ögon men den är fortfarande otroligt bra. Den tredje boken började jag precis på så den kan jag inte uttala mig om än. Men jag antar att ingen av böckerna kommer att vara lika bra som den första, så är det med de flesta böcker och filmer. Apropå film så ska böckerna filmatiseras jag tror att den första släpps i höst i USA kolla in den här skådespelar listan, en MASSA ögongodis för både killar och tjejer! http://www.imdb.com/title/tt1099212/ 
Jag rekommenderar böckerna till alla som vill läsa en riktigt bra kärlekshistoria med grymma beskrivningar och ett helt underbart språk. 

  



Back to school

Måndag idag, också studiedag, så slipper skolan en dag till! Skönt! Jag längtar verkligen inte tillbaka till skolan, inte alls sugen på lektionerna och lärarna som pratar på... absolut inte sugen på nationella i Matte A heller. Men nu ska jag se det från en positiv vinkel annars kommer det att bli ännu tråkigare i morgon! 
Positiva grejer:
1. träffa alla underbara elever på Globala Gymnasiet
2. träffa alla underbara lärare på Globala Gymnasiet
3. lära mig lite nya grejer så att inte hjärnan säckar ihop ;)
4. det är ljust nu när man går upp på morgonen
5. bara en 4-dagars vecka för mig, de känns alltid lite lättare!
6. bara 24 skoldagar kvar för min del! Åker ju till Italien några dagar innan vi slutar. 
Nu känns det genast mycket lättare att gå till skolan i morgon till och med lite kul! 

Hungry

När jag vaknade idag insåg jag att jag inte hade ätit på 24 timmar och hade världens magont. Vilket jag hade igår också men då dämpade jag smärtan med alkohol så jag märkte inte att jag var hungrig förrän i natt igen. Nu känns det som om jag har ett hål i min mage som inte går att fylla. Har ätit frukost och lunch men är fortfarande sjukt hungrig. Får ta och fixa till något snart igen och se om jag kanske kan bli mätt. Jag hatar verkligen när man är så här hungrig för man blir inte mätt, eller man är säkert mätt men man har fortfarande en värk i magen, hungervärk. Jag kan bara tänka mig hur fattiga som knappt får mat alls känner sig. Jag har ju i alla fall möjligheten ätt äta, men där ute finns det folk som inte har det. Vi måste göra någonting för att jämna ut alla dessa klyftor. Vi måste göra någonting tillsammans. Oj, det här inlägget blev väll inte riktigt som jag hade tänkt mig, men vad tusan! Det är ju sant! 

Sun comes up

Riktigt kul fest igår! Träffade massa nya människor och flera från min skola. Vi dansade, rökte vattenpipa, skrattade och hade allmänt super kul! 
     Mamma kom och hämtade mig sen när jag kände att det var dags att ta sig hemåt, sen gick jag och lade mig och sov till 1. Har suttit i solen sen dess, ätit frukost och läst! Det tycker jag att alla ni andra också ska göra, alltså gå ut i solen! 

Party, party!

Har varit ute på stan med mamma och shoppat hela dagen, köpte en ur söt rosa jacka från Mango, ett par jeans från Levis och en bok jag ville ha. Haft jättemysigt med min kära mamma! Nu blir det på med festblåsan och ta mig till Medborgarplatsen där Vera i min klass bor, som för övrigt fyller 17 år idag, så det blir fest för henne och Joss, som fyller om två dagar, kommer säkert bli hur kul som helst! 

Slurring The Rhythms

Gårdagens eftermiddag bestod av en matte lektion där hälften av klassen skolkade och vi som var kvar satt bara och skrattade hela tiden. Det var galet roligt! Sen åkte jag, Joss och Vera till centralen och gick runt och kollade i affärer på Drottning gatan. Joss säger någonting som jag inte hör och Vera ställer sig och gallskriker utanför Souk och alla vände sig om för och kolla så att hon inte blev knivskuren eller rånad! Men det som faktiskt hände var att en kille från Snook gick förbi. Haha, gissa om jag och Joss skrattade! 
     Kvällen blev lugn, grillat med familjen, pratat och Sex and the City. Valborg är överskattat! Nu verkar det som om vi ska åka till Gustavsberg och köpa blommor och jord, gissar att jag får hjälpa till att plantera också! Men det är lugnt för mig,  känner inte för att göra någonting speciellt, måste bli helst frisk och utvilad till på fredag! 

RSS 2.0