Valborg

Idag är det valborg, inga planer. Jag känner inte heller för att gå ut till en park leka fjortis och dricka kristall vodka rent. Har gjort det, självklart vem har inte?, men det känns som ett avslutat kapitel för min del. Så jag blir nog hemma med familjen och myser, mysigaste alternativet.
     Vi sitter och skriver framtidsbrev för tvåan och jag blev så taggad på tvåan. Att få åka utomlands och lära sig praktiskt istället för teoretiskt, men det är ju nästan två år kvar. Ser framemot framtiden över huvudtaget, trött på det här livet. Vill flytta utomlands, träffa nya människor, se nya platser och leva livet.

Hairspray

Brände precis Harispray på en skiva och skulle testa den i DVD:n och Elias frågar: Vilken film är det? Och jag svarar att det är Hairspray. Elias: DEN ÄR JU JÄTTEBRA! JAG ÄLSKAR DEN!  Nu när vi såg början så kan han varenda replik! Galet roligt! Haha! 

What a girl needs

När jag satt på bussen på väg till Nacka Strand där jag tränade så kom jag och tänka på hur mycket min pappa har gjort för mig genom åren. Ta till exempel när jag var ungefär 11 tror jag och jag skulle åka till Gröna Lund med en kompis och jag ville ha min nya kjol. Kjolen var ganska lång och jag tänkte att jag inte kunde åka allting med den med tanke på alla grejer man spänner fast sig i. Vad gjorde min pappa då? Jo, han ringde till Gröna Lund utan några protester och frågade om det var någonting som skulle kunna bli svårt att åka med den kjolen. 
     Min lilla papps. Jag älskar ju honom otroligt mycket! Har aldrig tänkt på allt positivt han har gjort för mig utan koncentrerat mig på det negativa. Måste sluta med det! Min pappa är ju faktiskt bäst! 

image45
Här har vi min pappa, jag och mina syskon. Min far ser dock förjävlig ut på den här bilden. 
image46
Här får ni en bättre på honom. Man kan knappast gissa på att han är 60 år! 


"Den är för kattig"

Elias ville kolla på film, blir man ens förvånad?, och så pekade han på några och sa kommentarer och till Aristocats sa han: Den vill jag inte se, den är för kattig! Jag tyckte var helt underbart roligt! Han är ju för söt min lilla plutt. 
     Träningen gick jättebra. Vet inte hur den skulle kunna gå dåligt så länge man inte fastnar i någon maskin men men... Nu ska jag bara ta det lugnt hela eftermiddagen/kvällen känner att jag behöver det. 
Huvudvärksstatus: Lite bättre, nu är det bara en jordbävning i mitt huvud. 

Good day

Precis gjort nationella i engelska, gick väldigt bra tycker jag. Sov otroligt bra också i natt efter min 25 min joggingtur igår kväll. I eftermiddag blir det träning på sats sen kommer pappa och hämtar mig så ska jag vara barnvakt åt lillebror min.

Wild boy

Hela dagen fylld med redovisningar av projektet. Vissa sjukt roliga, men man blev ganska trött efter 2 timmar. Hemma i soffan och slappar och kom att tänka på att det bara är 2 dagar kvar i skolan den här veckan! Blev otroligt glad! Så har jag Joss och Veras fest på fredag att se fram emot, vet bara inte vad jag ska ha på mig. Får ta och oroa mig över det senare har nationella i engelska i morgon bitti. 3 timmar hör och läs. Inget jag ser fram emot, men jag slipper spanskan! Woho! 

Pizzamaker

Nu håller jag på att leka Pizzabagare och gör pizzor till familjen. Så duktig jag är! Men det tar ju en sådan tid...! Sitter och väntar på att första ska bli klar i ugnen nu. Sen blir det min som ska in, hungrig som en varg! Vart världens slapp dag idag, men skönt! 
Huvudvärks status: Huvudet kommer sprängas snart!

Summer nights

Fullt upp sen i Torsdags. Fredagen bestod av att spela in en film i skolan om rasism i USA under 1900-talet efter det gick jag, Lia och Emilia hem till Emilia för att vila upp oss lite och sedan ut och handla lite mat. Vi gick ner till Tanto för att grilla och träffa kompisar. Det var riktigt mysigt. Vi dansade, skrattade, snackade med poliser, sjöng Ebba Grön och Nationalteatern låtar vid en eld. Mysigt värre! Vi sov över hos Emilia med tanke på att hon bor så nära tanto, 10 min gångväg. 
     Blev hämtad där imorse och bara tagit det lugnt. Huvudvärken som jag har haft sen i onsdags har fortfarande inte försvunnit, idag är den mycket värre men jag tror att det beror på vädret. Jag är en riktig vädermänniska, precis som resten av min familj. 

Sommartider

Bloggar från bryggan i solskenet. Solen värmer otroligt mycket, helt underbart skönt. Sommar värme! 

Har varit hemma idag så dagen har bestott av frukost framför tv:n med High School Musical som jag äntligen har sett. Joss och Felli har tjatat om hur bra den är och jag måste hålla med till viss del, den är bra, men jag har sett bättre.

Sen ringde jag till min käre far och gick ner till honom för att sitta på stranden och prata lite. När jag gick uppför trappan från stranden såg jag en orm. Fy vad rädd jag blev, det var en lång svart äcklig sak med sina ungar, usch! Tycker att pappa och han som jobbar hos oss med diverse saker ska döda dem, vem vil ha en orm farm på sin strand? Förlåt Maria och Antonia men kan väll inte tycka att man ska rädda ormar som skapar familj på vår strand?

 Det börjar bli riktigt fint här nu. Gräsmattan är nästan klarlagd. Får ta och fota och lägga in när jag kommer upp till mamma igen. Mina tapeter har äntligen kommit. Så när det blir sämmre väder ska jobbaren få sätta upp dem i mitt rum! Kommer bli så fint. Måste ut och leta färg nu också. Får dra med mig pappa på det i helgen eller nästa vecka. 


This Pill

Har inte alls mått bra idag, vaknade av att jag trodde att mitt huvud skulle sprängas i morse men pallrade mig upp och åkte till skolan. Uthärdade två lektioner eftersom jag gick på alvedon men sen orkade jag inte lägre så tog mig hemåt. Suttit i solen på balkongen sen dess och druckit te och läst. Älskade det här vädret! 

Sun comes up

Satte mig på balkongen och läste när jag kom hem. Sen började det blåsa så lade mig i sängen istället. Vad hände? Självklart somnade jag och sov i tre timmar och nu är jag hur pigg som helst. Kommer aldrig kunna somna i kväll. Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från de senaste soldagarna på våra lunchraster.  

image41
Jag och Hanna njuter av solen
image42
Maria ser ut som Jesus! 
image43

image44
Vad underbart med all grönska igen!


Barn av vår tid

Gårdagen bestod av titta i affärer med syster, lägengetsvisning, bygga ihop Jonas samtidigt som jag försökte kolla på Anna Pihl.
    Hittade en massa fina saker mycket olika baddräkter och bikinis. Det kliade i fingrarna för att jag ville köpa allting, men jag har bestämt mig för att inte vara slösa, utan spara. Men lite slösa ibland. Jag älskar ju att kasta pengar om omkring mig på en massa roliga saker.
     Lägenheten var helt okej, men de vi kollade på för någon vecka sedan var mycket bättre så vi tackar nog nej till den här och hoppas på att vi får de vi kollade på senast.
     Jonas är ingen person för er som blev lite förvirrade av mitt ordval, det är en låda eller vad man ska kalla det från Ikea som heter Jonas. Så äntligen har jag kunnat slänga ner allting som stod på skrivbordet i lådan. Nu lägger jag in en bild för att visa vad det är eftersom jag inte kan komma på ordet. Hurts hette det visst! Otroligt stolt att jag lyckades bygga ihop den alldeles själv.
image40

Here Comes the Sun

Legat i solen med mina söta små vänner hela lunchen, nu sitter vi alla och skriver det sista på novellen och dricker läsk/loka. Hur mysigt som helst! Senare ikväll blir det lägenhetsvisning med mamma i Hammarby Sjöstad. Får se om det är någonting lovande.

Pictures

Nu ska jag lägga in en del av helgen i bilder. 

image30
Efter tanto gick vi hem till Emilia och spelade Wii (fredag)
image31
Te och ciggaretter i solskenet med underbara människor (fredag)
image32
(fredag)
image33
(fredag)
image34
På väg hem till Lia, vi hittade en otroligt rolig grej när vi väntade på bussen (fredag)
image35
Te drickandes på en gräsmatta i månskenet (fredag)
image36
Middag hemma hos mor min (lördag)
image37
Älskade lillasyster (lördag)
image38
På fiket som ligger nära mig men lillebror och pappa. Lillebror med mina solglasögon på (söndag)
image39
Gick upp till mamma och möttes av denna syn (söndag)

Starlight

Hemma hos min käre far igen, med min käre vän Lia. Gårdagen var hur mysig som helst. Vid tolvtiden tog vi med oss två termosar med te och gick ut till em gräsmatta vid ett dagis och satte oss i månskenet och pratade. Mysigt! 
     Ikväll blir det att äta middag hos mamma med några gäster och sen kanske jag ska hem till Jakob i Spånga med Lia och titta på film, men får se om jag orkar för tillfället är jag helst slut. All energin är som bortblåst. 

Smile Like You Mean It

En dag fylld av novellskrivande, ligga i tanto med Lia och Emilia, te, Magnus Uggla låtar och en massa skratt! Nu ligger jag hemma hos Lia och vi funderar på att gå ut och sätta oss på något mysigt ställe och bara snacka skit, sådär som tjejer kan göra i timmar. Hur mysigt som helst. Lägger upp bilder från idag när jag kommer hem, imorgon eller söndag. 

Mr. Moon

Jag sitter på mitt favorit ställe i pappas hus, soffan precis vid de stora fönstret med utsikt över havet. Känner en sorts saknnad av någonting... men kan inte komma på vad det är. Känner också en sorts sorgsenhet. Men inte de jobbiga sorten utan det känns ganska bra. Jag kollar ut på den glitriga vägen på havet som månljuset gör och känner mig lugn och sorgsen.  Vet inte om någon förstår det här men men, nu ska jag lägga mig i min nybäddade säng och läsa min underbart braiga bok. God natt på er!

Hello Sunshine

Underbar eftermiddag! Slapp hämta Elias på dagis så tog bussen hem efter skolan och det första jag gjorde var att ta ut en massa filtar, kuddar, en kopp te och den underbara boken jag läser, "Om jag kunde drömma" skriven av Stephenie Meyer. Tänkte lägga mig på gräsmattan men det blåste alldeles för mycket så jag lade mig på bänken vid husväggen istället där det var lä. Det var så skönt, låg och läste en timme och sen lyckades jag somna utan att märka det och vaknade av att de börjat blåsa ännu mer så då gick jag in. Helt underbart!

God!

Herregud! Första lektionen var nationellaprov i engalska, skriftligt. Som alla vet som går i ettan. Nu har jag precis gjort klart ett spanska prov... och ska sätta mig och göra en massa spanska uppgifter. Sen är det lunch, skönt! I eftermiddag ska jag börja skriva en novell. Men det tycker jag ju är otroligt roligt! Ända roliga lektionen den här dagen.
     Efter skolan ska jag åka till Gamla Stan för att hämta lillebror på dagis. Blir väll mysigt med tanke på hans två snygga, unga killar som jobbar där. Vet inte vad jag ska kalla dem, känner inte att jag vill kalla dem fröknar med tanek på att det är killar. Men lärare är ju också fel ord. Någon som har något förslag?

Black or White

Letade efter bilder till mitt bokomslag och hittade helt underbara bilder!

image29

http://www.andrea-schroeder.com/

You Can't Always Get What You Want

Nu sitter jag i skolan igen, som vanligt! *suck* Har haft en helt galen lång och tråkig matte lektion innehållande, ett litet test och en lååång genomgång. Nu ska jag tydligen göra ett bokomslag, får se hur det går med det! Jag vill ju hellre skriva boken, författardrömmen tillbaka!

Luxurious

Jag läste en underbar artikel om författare i ELLE tidningen och började genast att få tillbaka min barndoms dröm att vara författare och bo i ett stort hus på landet och ha fina klänningar på mig. Nu vill jag inte bo på landet men fina klänningar är väll aldrig fel? 
     På en av aktuelle sidorna stod det om en bok som jag blev galet sugen på att läsa, The Luxe av Anna Godbersen. Om romanen står det "Gossip Girl vid sekelskiftet, Marie Antoinette på Manhattan och Sex and the City i tonåren. " Hur sugen blir man inte på den boken? Om någon vet något om när den kommer ut här i Sverige så säg till mig. 

image26


Searching for A Former Clarity

Har inte hänt så mycket under dagen, skola som vanligt. För kvällen har jag 290 sidor ELLE,  en underbar bok jag läser och några avsnitt av Chasmere Mafia att se fram emot. Glömde nästan bort det, nya säsongen av Desperate Housewives såklart! Sen borde jag plugga inför mitt spanska prov men det orkar jag inte idag, tar och rå pluggar dagen innan som jag brukar göra! 

Beautiful World

Hade föreläsning med en underbar kille i skolan idag. Det var författaren Lasse Berg som skrivit boken Gryning över Kalahari. Två grejer som jag speciellt gillade är: att människan är gjord för att bo i Afrika egentligen och om vi inte får tillräckligt med solljus så blir vi deprimerade (vem känner inte igen det?) och att vi är gjorda för att jobba 2-3 timmar per dag och göra andra personer lyckliga eftersom vi får någon lyckokick av det också. De här två grejerna är det som gör människan lycklig. 
     Nu har äntligen min lillebror kommit till pappa igen! Han är ju för go han! Vi har ju bara samma pappa så han är bara här varannan vecka. 

image25
Är han inte världens sötaste?

All The Small Things

Min lördag blev inte alls som jag hade tänkt mig. När vi hade hämtat biljetterna åkte vi in till stan och kollade på skor och jag hittade ett par otroligt söta sommar skor, det enda jag har utan klack, sensation!! Sen bestämde jag mig för att jag skulle följa med på teatern så vi gick och köpte den näst sista biljetten till mig. 
     Två minuter efter pappa köpt den så ringer min kära vän Clara, som jag inte har träffat på evigheter, och frågar om jag vill följa med på Laser Doom med henne och några gemensamma kompisar från Dalarna och det är väll inget man tackar nej till? Så jag kollar på halva pjäsen, Mästaren och Margerita, som jag inte fattar någonting alls av sen tar jag tunnelbanan till Clara i Hammarbyhöjden.
     En öl senare sitter jag på tunnelbanan igen men den här gången mot Rådmansgatan. Det var hur kul som helst att spela men jag var mycket sämre än de andra två gångerna jag spelat, eller spelade jag mot bättre personer nu? Efter det blev det ett snabbt besök på McDonalds sen åkte vi till Clara igen. Hon somnade omgående medan jag och hennes lillebror Lucas låg och kollade på dåliga filmer till fyra på morgonen innan vi somnade. De andra från Dalarna sov inte där. 
     När jag vaknade i morse och ringde pappa och jag fick höra de underbara orden att jag skulle möta honom i Sickla om 50 min. Så det blev en super snabb dusch och sminkning och sen sprang jag till Skärmarbrink för att missa tunnelbanan, men jag hann! Jag är så duktig så! Där ifrån åkte jag till Hästhagen, Nacka för att kolla på ett hus. Men det var tyvärr utom räddning var helt förfärligt fult! Hästhagen är ju annars ett mysigt område. 
     Efter det blev det en snabb lunch/fika på Koloni Garden i Sickla för att sedan åka på nästa visning i Saltsjö-Duvnäs, Nacka. Jag och Simone älskade huset. Utsidan var inget speciellt men inuti var det så fint. Men vi får se hur det blir med det. 
     Sedan bar det av mot Fredhäll för att lämna Mona vid henne bil och därifrån åkte hon hem till Täby och jag, pappa och Simone åkte till Gamla Stan för att kolla på restaurangen pappa köpt. Tyvärr hade han inte nyckeln men det jag såg var oerhört fint. Får ta och lägga upp bilder när jag vart där inne och fotat. Sen blev det att åka hemåt och äta middag.
     När jag satt vid köksön och åt min sallad och tittade ut över havet så kände jag en sådan sorg över att lämna det här huset! Det är här jag har tillbringat mina 17 år, det är här jag har alla mina minnen ifrån. Jag som älskar förändringar vill gärna flytta men att flytta från allt det här. Jag vet inte... Men det är något jag måste göra ser det ut som. Men tänk er att kunna gå ner till en brygga precis vid huset på sommarn och lägga er och sola eller bada. Det är så fantastiskt. Att vakna till alla underbara soluppgångar... jag kommer aldrig få uppleva det igen antagligen. Det är inte så många hus som ligger så här. Men det lär gå bra hoppas jag. Nu får önska mig lycka till att släppa taget från allt detta. 

image24
Detta är dock under byggnad men hittade inga nyare bilder. Nu är muren fixad och vi har en trappa ner från huset.

Nothing To Lose

Lugn morgon med pappa och Mona. Ätit frukost och kollat på olika hus. Ska faktiskt på visning på ett hus i Saltsjö Duvnäs imorgon vid 3 ska bli kul att se. Snart bär det av till Täby där vi ska hämta Monas och pappas teater biljetter och sen kolla lite kläder.
     Jag ska ju faktiskt flytta med både mamma och pappa och deras respektive. Pappas hus och läge är ju helt fantastiskt kommer att sakna det enormt mycket. Men det ligger lite för långt bort från stan om man måste åka kommunalt. Men mamma bor på övervåningen av en villa granne med pappa och det är alldeles för litet så jag kan inte vänta innan jag flyttar därifrån. Hoppas det blir av snart. Mamma vill ju helst bo i Hammarby Sjöstad och vi får ju reda på om vi får en lägenhet där om några veckor och pappa vill helst bo i en villa i Nacka men närmre stan så den vi ska kolla på imorgon är perfekt. Med tanke på att vi är sju personer som ska bo där. 
     Jag har tre syskon, men det är bara Simone och jag som har samma mamma och pappa. De andra två har jag bara samma pappa som. Lisa är 30 så hon bor inte hemma längre. Men Elias, jag och Simone måste ha rum dit pappa ska flytta. Mona har tre döttrar där bara den yngsta som är 18 ska flytta hemifrån snart så vi behöver två rum för Sandra och Daniella. Men det kommer att bli galet kul att flytta "ihop" med dem! 

Back To Black

Helt underbart att vakna upp med den här utsikten från fönstret! Jämfört med det gråa vi har haft på sistone.

image23

Fick precis sms av min pappa också som sa att han köpt en restaurang med några av hans kompisar. Helt fantastiskt kul! Det är en restaurang i Gamla Stan som gått i konkurs och nu är såld, till min käre far. 
     Glömde berätta om min hårfärgning. Den färgen jag brukar köpa fanns inte så jag provade en annan liknande av samma märke en brunröd färg. När jag sköljer ur färgen och håret torkat så har jag nästan svart hår!!! Med lite rött och lite LILA!!! Vad fan var det för fel på den färgen, usch! Hatar min hårfärg just nu. Visst, jag har haft svart hår förut men jag känner att jag har kommit över den perioden. 

Happy togheter

Oj, oj! Nu har jag precis skrivit en recension för hand som jag inte hade förberett mig för alls. Men det kändes riktigt bra faktiskt. Oerhört skönt att det är över. Recensionen och historietexten om svarta i USA, helt underbar att det är över!

Fumo e Cenere

Lägenheten var otroligt fin! Det är 21 stycken 4 rok i Hammarby sjöstad. Jag hoppar verkligen att vi får någon av dem, får reda på det på onsdag om tre veckor. Håll tummarna allihop! 
     Pappa har också bokat flygbiljetter till Italien nu. Var i Alghero, Sardinien i somras med min klass och fick en massa italienska kompisar som jag åkte tillbaka till och bodde hos i somras så helt överlycklig att jag ska få träffa dem igen nu! 


image22
Saknar er otroligt mycket, Giulia och Chiara!
 (Det är jag längst till vänster för er som inte känner igen mig med denna stil)


Senorita

Nu har jag äntligen skrivit klart min utredande text om svarta i USA under 1900-talet. Otroligt interessant arbete att skriva om faktiskt och min grupp riktar in sig på de positiva delarna. Nu har jag Spanska, fy fan alltså!!! Hatar det, det är alldeles för svårt för mig. Vissa är hur grymma som helst på spanska med inte jag så det är alldeles för svårt för mig. Vera är här i skolan! :D Woho! En glad överaskning, så hon räddar spanskan för mig! haha! Tack Verisen och ha en underbar resa!

Side Walk When She Walks

Sitter och kollar på den halvbra serien Men In Trees. Otroligt skönt att vara hemma idag men man kan ju inte tro att man får någonting gjort även om man planerat det! Snart blir det Top Model. Det är ju sport på 5an så inget Grey's Anatomy ikväll inte. Imorgon blir det skola, hårfärgsköp och lägenhetsvisning i Hammarby Sjöstad med mamma, Mattis och Simone. Ska bli riktigt roligt. Kanske blir en bild på håret imorgon då. 

Family Values

Jag är då medlem på en sida som heter Geni, där kan släkter starta sina egna släktträd. Jag har blivit inbjuden av min pappa och det är kul att sitta och titta på bilder av släktingar som levde på 1700-talet. Jag har aldrig träffat min farmor eller farfar efter som de dog när pappa var 16 resp. 22. Det är två personer jag verkligen skulle vilja träffat, pappa har sparat en massa bilder och tidningsurklipp på dem och de verkar vara otroligt intressanta. Min farfar var sjöman och farmor sjuksköterska. 

image16  image17
Essie Berg 1910 - 1972 och Curt Berg 1889 - 1965

All Shook Up

Detta är ett brott mot mänskliga rättigheter! Jag vägrar att gå utanför dörren tills snön försvinner, idag hoppas jag! Så jag bestämde mig för att plugga det jag behöver hemifrån och strunta i alla tråkiga lektioner. Pappa sa bara, "Om du vet vad du gör så..." Så nu måste jag äta frukost och sedan plugga. Skulle egentligen köpa hårfärg idag, men kanske kan skicka lillasyster på det! Hoppas! 

And They Lived Happily Ever After

Kan man önska sig något annat än ett lyckligt slut med sin dröm prins i en underbart vacker klänning?

image13

Hum Hallelujah

Vilken otippad eftermiddag det blev, det hela slutade med att jag hamnade på Huddinge Sjukhus! Nej, det har inte hänt något med mig. Nu ska nu får höra: När pappa kom och hämtade mig på skolan för att vi skulle åka och kolla på tapeter så skulle vi helt plötsligt hämta min syster och min mamma hos en ögonläkare. Så vi gjorde det, sen åkte vi allihopa och kollade på tapeter och jag hittade en helt fantastisk som jag tog med prov på. Det var evigheter sen jag mamma, Simone och pappa var och gjorde någonting tillsammans. Kändes som om vi var en familj igen, jättemysigt även om det bara gäller att kolla på tapeter. Men så ska vi tydligen åka med Simone till Huddinge sjukhus för att kolla hennes rygg (hon brukar göra det 2 två gånger per år). Så då hamnade vi där helt plötsligt och gå till en läkare och en kille som skulle lära sig. Jag vet inte om ni har träffat barnläkare förut, men de ska alltid se så snälla ut och le så att de ser riktigt läskiga ut! Nu är ju Simone inte ett barn utan en ungdom, hon är ju ändå 15 år. Men vad är oddsen på att eftermiddagen slutar på Huddinge sjukhus, speciellt när man bor i Nacka. 

Dagen till ära ska jag lägga in en bild på tapeten och en på mig och min lillasyster som små! Tyvärr har jag inga bilder på pappa, mamma, simone och mig samlade... Vilket är otroligt synd!

image11
Det är då denna underbara tapet från Sandberg men i lite annan färgskala

image12
Det här är några år sedan! 

Long, Long Time Ago

Herregu!d! Vilken film vi såg nyss. Pan's labyrint, helt otrolig. Jag är helt ställd. De dödade folk genom hela filmen och visade alla äckliga sår. Mår helt sjukt illa. Kunde inte äta någon lunch, mådde alldeles för illa. Fick i mig två glas vatten och lite grönsaker. Jag kan absolut inte rekomendera filmen till någon! Men min vän Samuel Faber som sitter här brevid mig säger "Jag tycker att den är bra för att sammanfatta, kan absolut rekomendera filmen till vem som helst". Tack för din kommentar Samuel!

image15

Vad fan är det här liksom?!?!?                               


I'm Looking In Your Big Brown Eyes

Oj, vad jag försov mig. Vaknade av en helt galen dröm, kommer inte riktigt ihåg vad den handlade om men någonting om att min mamma vad evil och sen helt plötsligt letade jag lägenhet. Så vaknade jag av
"I've been watching you
alalalalalong alalalalalonglongleelonglonglong
Come on
alalalalalong alalalalalonglongleelonglonglong

Standing across the room I saw you smile
Said I wanna talk to you for a little while
But before I make my move" Det är typ så långt jag kommer in i låten innan jag trycker på snooze och somnar om. Det var så jag gjorde i morse en halv timme innan jag insåg att jag var tvungen att gå till bussen om 30 min. 
  
Men så mötte jag dem som gör min dag på väg till bussen. Två äldre tanter och två äldre gubbar, dem är helt underbart söta! De ser alltid så glada ut och hälsar så trevligt! Så min dag är gjord idag!   

Hakuna Matata

Seg eftermiddag, men på ett skönt sett. Sitter framför TV:n och är onyttig för första gången på en vecka. Äter choklad! Otroligt gott! När jag satt i Orminge och väntade på bussen tänkte jag på min tröja som jag glömt hos min barndomskompis Thomas, vad hände då om inte att Thomas kommer gående mot mig! Oj, vad glad jag blev! Har inte träffat honom på några veckor och är ju faktiskt världens snällaste! 

Såg precis den här reklamen för Opel med de här små tyg figurerna! Men är det verkligen någon som har förstått den? I så fall säg till, själv tycker jag att den är helt osammanhängande. 

image9 



Bloody Monday

Seg, seg dag! Hade matte imorse när jag kom till skolan sen håltimme sedan dess och nu fick jag precis reda på att jag har arbetstid resten av eftermiddagen. Men måste vänta så att jag passar med min nästa buss från Orminge. Mina bussar går bara en gång i timmen därifrån, jag som bor på landet. Vad ska man göra för att fördriva tiden? Hatar måndagar!

The World's Not Waiting

Usch usch usch!!! Jag hatar att gå upp på morgonen. Nu har jag i alla fall duschat, fått på mig kläder och sminkat mig. Men måste egentligen gå till bussen som går snart, men jag orkar verkligen inte. Stannar hemma en stund till och tar nästa buss!  

Go The Distance

Jag tog en promenad med pappa och Mona tidigare idag till ett fik lite längre bort och såg underbaraste citatet så måste bara föra vidare det!
 "Att leva är inte nog, solsken, frihet och en liten blomma måste man ha" - HC Andersen

För övrigt sitter jag och letar bostäder, ska ju faktiskt flytta med pappa. Han ska flytta ihop med Mona är det bestämt men hon vill inte bo här. Tycker det finns för mycket historia i det här huset, det är väll sant pappa har bott här i 20 år nu. Det jag har fallit för som också pappa och syster Simone verkar toppen är denna underbara lägenhet på Södermalmstorg. 

image5

image6

Med denna underbara utsikt

image7


When I See An Elephant Fly

Hittade precis en bok med en så rolig grej, Norsk-Svensk ordlista. Roligaste jag har läst, ska dela med mig av några här och nu!

Fjuneflås - Hårtork
Fleskepress - Korsett
Guttesprutt - Utlösning
Kempetorsk - Haj
Klantetaksi - Ambulans
Klumpesnusk - Gruppsex
Knullebox - Husvagn
Metallgutten - Stålmannen
Musekiker - Gynekolog
Rumpekrafs - Toalettpapper
Skogs-Harald - Tarzan
Tallefjant - Ekorre
Traskesnakker - Mobil
Trikåthomas - Fantomen
Vinglefitte - Fladdermus



While We Wait

Sjukt härligt vårväder det  var idag! Har kunnat ha solglasögon hela dagen, gick ner på bryggan när jag kom hem idag vid 2 tiden och bara satt och kollade ut över havet i solskenet och bara njöt av vädret! Jag blir så lycklig och lättsinnad såhär på vårkanten! 



image9

Freedom

Det var grymt kul på Hard Rock igår! Det blev jag, Hanna, Joss, Vera, Lia och Marika. Kvällen slutade med att jag, Lia, Joss, Vera och Veras kompis Isabel hamnade hos Lia och sjöng Sing Star. Men innan vi kom till Lia i Viksjö så skulle vi hämta spelet hos Joss i Barkarby. 
     Vi kom hem till Joss och hade 10 min att gå fram och tillbaka för att hämta spelet tills nästa buss kom så alla sprang i högklackade pumps. När vi kom fram så sa hennes mamma att spelet var hos Joss syrras kompis. Så vi ringde henne och bestämde oss för att gå till henne och hinna med nästa buss till Lia som gick om 30 min. Så vi gick i rask takt igenom ett villa område. Jag och Vera kände inte för att springa så vi gick efter Joss och Lia, när vi kom runt en sväng så var de bara borta! Så står jag och Vera i mörkret i ett villa område vi aldrig varit i. Vi började ropa på dem men inget svar. Det var grymt läskigt. Alla husen var helt döda, det lyste i alla fönster men man såg inte en själ. Så jag ringde Lia men hon sa åt oss att gå mot bussen igen. Så vi traskar tillbaka igen och tro det eller ej, men vi hann med bussen! Fan vad vi är bra! :D Väl i Viksjö så hade vi grymt kul. Sjöng natten lång och skrattade en massa! 
     Sov hos Lia sen, kände inte för att åka igenom hela stan och hem till mig i Nacka. 

     

Where Does The Good Go

Vi har ju arbetstid hela dagen så vi behöver inte jobba i skolan. Så jag stannade hemma, var på lägenhets visning med mamma i morse. När jag kom hem kollade jag på 27 dresses. Den är ju hur bra som helst! Det är ett måste för alla som gillar kärlekskomedier. Jag kan starkt rekommendera den med en varning: Man vill så gärna bli kär efter att man sett den! 

image4

Ikväll blir det Hard Rock Café med tjejerna! Ska bli så kul! Men nu måste jag faktiskt sätta fart med att plugga! 

Tankar från sängkanten

Jag ligger i sängen och i mitt vitmålade rum och kollar upp på den plats på väggen där jag satt upp mina födelsedagskort och började tänka på hur älskad jag är. Det första kortet är från min Pappas tjej, hon tycker verkligen om mig, det märks och jag tycker om henne också och tur är väll det eftersom pappa och hon ska flytta ihop. Nästa kort är från Mamma och hennes fästman, det står "Grattis Music Lover" och så är det fåglar som gör olika saker. En står i baren, nån flirtar och resten dansar. Det är ett riktigt härligt kort, men det var inte det som jag skulle skriva nu. Utan min mamma älskar verkligen mig och jag älskar verkligen henne. Jag har flyttade från min pappa för ca ett och ett halvt år sedan för att bara bo hos mamma. Självklart har jag hälsat på honom och bott någon helg. Men jag och min mamma har en mycket bättre relation än mig och pappa. Nästa kort är från min pappa och han älskar självklart mig också, och jag älskar honom men jag tror att vi är lite för lika eller något, vi bråkar nästan hela tiden och går varandra på nerverna. Just nu går det bra, men jag väntar bara på det. 
     Kortet som står näst på tur är det som min storasyster har gjort. I mitten är det en bild på mig, henne och min lillasyster Simone med ett hjärta runt. Hon tycker också väldigt mycket om mig och jag henne, såklart vi är systrar. Men vi har bara samma pappa och hon var 13 när jag föddes så hon har aldrig bott hemma när jag har växt upp(åtminstone när jag kommer ihåg). Men vi bråkar också ganska mycket, tror det beror mycket på att hon tar på sig mamma rollen otroligt lätt. Men hon är ju min älskade stora syster trots allt som har hjälpt mig genom så mycket och som jag älskar! Min lillasyster har jag inte fått något kort av men hon betyder så mycket för mig. Jag försöker visa det på ett bra sätt, men hon tycker mest att jag blir som en extra mamma av vad jag har förstått. Hon är så underbar, men kan vara lite orolig för henne ibland. Men det är väll en del av att vara storasyster! 
    Sen har vi dikten jag nämnde tidigare som jag har fått av Lia hon är en otroligt gullig tjej. En riktig kompis! Jag har aldrig haft riktiga tjej kompisar men nu har jag jättemånga helt plötsligt, det sista kortet är från tjejerna i klassen. Mina räddare i nöden! Jag tror inte de förstår hur otroligt mycket de har hjälpt mig genom att bara finnas och bry sig. Men det har ni! (om ni nu läser det här) och jag är tacksam och älskar er alla (Lia, du är också inräknad i det här). 

Tack för alla underbara minnen jag har fått med er och jag längtar efter nya! 

Barna minnen

Jag har tänkt på en grej, vissa grejer man läste och hörde när man var barn är ju riktigt perversa. T.ex. boken Kom och hjälp! som handlar om Lilla Anna. Där Långa Farbrodern säger "Lilla Anna kom och hjälp! det är någonting som rör sig i min ficka." eller så säger han "Lilla Anna, kom och känn i min ficka". Jag kommer inte riktigt ihåg men vad han än säger så är det ju riktigt peddo varning på Långa Farbrodern. Ja, jag har fått detta av en sommar pratare i sommras. Men för er som inte har hört det så har ni det nu.
     En annan grej är Bamse. Hans morfar som var sjöman har hämtat hem blad från främmande södehavsöar. De bladen smular Farmor ner i honungen och det är dem som gör så att Bamse bli stark. Vad är det egentligen med dessa blad? Jag säger bara en sak: Knark! Och Lille Skutt, han är ju speedad 24/7 och springer fort som f*n. Vad går han på egentligen? Speed? Sen är ju Skalman bara allmänt jätteskum med sin mat och sov klocka och sina  elexir som får alla att kunna hoppa in i böcker. 
     Jag har en tredje grej, men den har nog alla tänkt på. Aqua - I'm a barbie girl. "You can brush my hair, undress me everywhere", "Kiss me here, touch me there, hanky-panky", "You can touch, you can play". Vad är de här för något egentligen? Dels är det jävligt könsdiskriminerande men också lite perverst. Det var allt för mig denne gången. Skriv en kommentar om du har någon annan pervers saga.

Hipp hipp hurra!

Ojoj! Här blir det mycket inlägg på en dag. Men jag känner att jag måste skriva av mig lite! Så skönt!
Igår fyllde jag 17 år och hade den bästa födelsedagen någonsin!
Det började med att jag blev väckt av Pappa, mamma, syster Simone, bror Elias och mammas fästman Mattis. Fick en hel hög med paket, en skål med exotiska frukter, ljus, en bukett tulpaner och självklart en underbart vacker sång sådär på morgonkvisten! Jag fick en massa fina prylar: två tröjor, ett armband, lite krämer, Desperate Housewives säson 3, lite braiga böcker, mina solglasögon som jag velat ha typ två veckor nu... oj vad svårt det var att komma ihåg. Men det får bli det här för denna gång. Några timmar senare när jag kom till skolan så hade jag en massa ballonger på mitt skåp och fick yttligare en vacker sång, MASSA kramar, en bit morotskaka och ett serpentin halsband. När vi några minuter senare gick in i klassrummet fick jag ytterligare en sång från hela klassen, helt underbart! Sen kommer Lia in till mig med en bukett rosor och en dikt hon har skrivit, hur fin som helst! Blev helt lycklig. Men det var inte slut med detta inte, utan när jag har ätit klart lunchen så kommer Maria fram och frågar om jag följer med henne ut i vårsolen och röker och inviger mina nya solglasögon och det är ju inget man tackar nej till. När vi satt där ute jag, Maria och Hanna så ser jag två killar i min klass som ser så pillemariska ut men tänker inte mer på det. Ögonblick senare kommer Josefin, Marika, Vera, Aldo, Georg, Felicia och Antonia och de sjunger och blåser i flärpentiner (Marika tror att det heter så, jag är skeptisk) och de har med sig kladdkaka och ett jättefint kort! Oj, vad lycklig jag blev då! Efter skolan gick vi till Tanto och satt och stekte i vårsolen. Tack för världens bästa födelsedag mina underbara vänner! Jag älskar er!
     På kvällen gick jag, pappa, hans tjej Mona, Mamma, Mattis, Simone, Elias och storasyster Lisa ut och åt på Linguini. Fantastiskt ställe, underbart god mat, jättebra service! Vi hade riktigt trevligt och jag fick ytterligare några presenter. När vi kom hem klämde jag, Simone och Elias in oss i pappas säng på Elias begäran och Simone läste godnatt saga för oss så somnade vi där alla tre! Hur mysigt som helst!


Ciao

Jag var i Italien för ca. 2 veckor sedan och jag tog ett beslut. Jag har velat flytta till Italien så länge jag kan komma ihåg och nu har jag bestämt mig: Jag ska flytta till Italien. De flesta av er tror säkert att det här bara är något jag säger men jag tog ett beslut. Vad har jag att förlora på det egentligen? Okej, jag kanske inte kommer att träffa min familj eller kompisar lika mycket längre men jag kommer ju ändå att träffa dom! Italien är liksom en två -fyra timmars flygresa bort bara! Jag kan inte bärga mig, längtar så mycket till det nu. 
Nu ska jag gå och ha nationellt prov i engelska den muntliga delen. Wish me luck!

                                      image1

P.S. se bara så underbart det ser ut!

In i bloggträsket

Hejsan!


Det här är då mitt första blogg inlägg någonsin. Känns lite spännande med en blogg såhär påväg till våren. Då kan ni få läsa om alla mina äventyr med mina underbart underbara vänner jag har! Min vän Josefin som sitter brevid mig här gav mig ett tips om att göra en lista så att ni lär känna mig bättre och här kommer den:

Namn: Livia Maria Tulipa Berg

Födelsedag: 1 april

Hemstad: Stockholm (Nacka)

Ögonfärg: Grön/Blå/Grå

Hårfärg: Brun/röd

Stjärntecken: Vädur

Skostorlek: 40

Är dina föräldrar skilda? Ja, 9 år nu.

Skor i dag: Pumps med snälla döskallar på.
Det första du tänker på när du vaknar: "Vad skönt ikväll när jag får gå och lägga mig igen"

Piercings: Tre i öronen.

Tatueringar: Inga här, men funderar på det.
Namn på barn: Livilla, Livius, hahah! Nerå, så ego är jag inte! Men lite romerska ska de vara.  

Vad vill du bli när du blir gammal?: Rik och lycklig!

Drömjobbet: ojoj... tricky... jag vet faktiskt inte!

Favoritmat: Italienskt

Sport: Dans såklart! Love it
Glass: Jag är inte så förtjusd i glass men om jag ska välja så choklad!

Godis: Choklad, lakris... och... mycket mer!

Artist: Jag lyssnar på så mycket så jag vet inte... lite Elvis, Beatles, Pete Murray.

Helgdag: Lördag.

Årstid: Sommar.


RSS 2.0